Ekonomi Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması! 'Olumlu gelişmeler artarak devam edecek'

Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması! 'Olumlu gelişmeler artarak devam edecek'

Paylaş
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması! 'Olumlu gelişmeler artarak devam edecek'

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" seviyesinden "B+"ya yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu gelişmeyi değerlendirdi.

Uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine duyulan güven artıyor. Ekonomi yönetiminin attığı kararlı adımlar ile Orta Vadeli Program'ın uygulanması ile Türkiye ekonomisinin istikrarlı yükselişi devam ediyor. Yapılan mali ve parasal reformlar, uluslarası kuruluşların da takibine girdi. Güçlü büyümenin yanında artan döviz rezervleri, güçlü istihdam ve hızla büyüyen ihracat rakamları kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da olumlu değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Son olarak kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de ekonomideki olumlu gelişmeler ışığında, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B"den B+"ya yükseltti. Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Fitch, yaptığı açıklamada uygulanan politiklaanın dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığına dikkat çekti. Enflasyon beklentilerinin hafiflediğini ve dış likidite risklerinin azaldığını belirten Fitch, bu durumun, daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığının yansıması olduğuna işaret etti.

BAKAN ŞİMŞEK DEĞERLENDİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, Fitch’in kredi notunu yükseltmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi.

Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor.

12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu.

Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek.

Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir.