Ekonomi Bakanlık uyardı! Sahte otel ilanlarına dikkat

Bakanlık uyardı! Sahte otel ilanlarına dikkat

Paylaş
Bakanlık uyardı! Sahte otel ilanlarına dikkat

Ticaret Bakanlığı, tatil planlarında görülen artışla birlikte tüketicileri, sahte otel tanıtımlarına, yanıltıcı indirimlere, dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Özellikle sosyal medyada tanınmış turizm tesislerinin logo ve isimlerinin kullanıldığı belirtilen uyarıda, e-posta ve kısa mesaj üzerinden cazip tekliflerle tüketicilerin mağdur edildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

YILDIZ BİLGİSİ YANLIŞ

Açıklamada, en çok karşılaşılan bir diğer unsurun konaklama yapılacak otelle ilgili verilen yıldız bilgisinin yanlışlığı olduğu belirtilerek, “Sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğu sorgulanmalı” denildi. Bakanlığın uyarısında dikkat çeken diğer detaylar şöyle:

SÖZLEŞMELER İNCELENMELİ

Satın alma öncesinde tercih edilen seyahat acentası veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalı. Tüketiciler, turizm tesislerinin kaç yıldız sahibi olduğunu ‘www.kulturturizm.gov.tr’ ve ‘www.tursab.org.tr’ adreslerinden sorgulayabilir. Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentasının veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verilip verilmediği kontrol edilmeli. Sosyal medya üzerinden yapılan satış yerine seyahat acentalarının kendi internet sitesi tercih edilmeli, ödemeler gibi hususlara dikkat edilmeli.

Haberin Devamı

30 GÜN ÖNCE FESİH HAKKI

Bakanlık uyarısında, tüketicilerin önceden planladıkları turlara katılamadıklarına da dikkat çekilerek, “Bu tür durumlarda, tüketicilerin paket tur sözleşmesini feshetme hakkı var. Buna göre tüketicinin, paket turun başlamasından en az 30 gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısıyla bildirmek kaydıyla paket tur sözleşmesini feshetme ve ödenmesi zorunlu vergi gibi yasal yükümlülükler dışındaki paket tur bedelinin herhangi bir kesinti yapılmaksızın iade alma hakkı var” denildi.

ODA FİYATLARI 800 TL’DEN BAŞLIYOR

28 MİLYON KİŞİ...

Okulların tatile girmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizm hareketliliği başladı. Okulların kapanmasıyla toplamda 28 milyona yakın kişinin tatil sürecine girdiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tesislerde fiyatların 3 yıldızlılarda 800 TL, 4 yıldızlılarda 1.400 TL, 5 yıldızlılarda 2 bin TL ve villalarda 15 bin TL’den başladığını söyledi. Bağlıkaya, “Bayramda çadır, kamp-karavan tatili, butik otel, yat turları ve günübirlik turlar da ilgi görüyor” dedi.

Haberin Devamı

50 BİN TL KADAR

8 Temmuz Cuma yarım gün olmak üzere 8-12 Temmuz’daki Kurban Bayramı’nın 15 Temmuz’la birleştirilerek 9.5 güne çıkarılmasının sektöre pozitif yansıyacağını söyleyen Bağlıkaya, “Erken rezervasyondan yararlanamayanlar için kampanyalı rezervasyon fırsatları var. Tatil finansmanı noktasında sıkıntı yaşayanlar içinse ‘Tatil Kredisi’ uygulamasını devreye aldık. Buna göre vatandaşlar, bankaya gitmeden seyahat acentelerinin ofisleri ya da online satış platformları üzerinden, 24 ay taksitli 50 bin TL’ye kadar tatil kredisi başvurusunda bulunabilecek” diye konuştu.