Ekonomi Balon balığı kuyruğu fiyatı 2022! Balon balığının kuyruğunun fiyatı ne kadar oldu?

Balon balığı kuyruğu fiyatı 2022! Balon balığının kuyruğunun fiyatı ne kadar oldu?

Paylaş
Balon balığı kuyruğu fiyatı 2022! Balon balığının kuyruğunun fiyatı ne kadar oldu?

Balon balığı kuyruğunun fiyatı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararı ile, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ’in ardından 5 TL olan destek ödemesi iki katından fazla arttı. Peki, balon balığının kuyruğunun fiyatı ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Tarım ve Orman Bakanlığı, istilacı tür olan balon balığı avcılığına destek ödemesi yapıyor. Toplam 16,5 milyon balon balığının su kaynaklarından bertaraf edilmesinin amaçlandığı uygulamada avcılar getirdikleri her bir balon balığı kuyruğuna 5 TL ödenek alıyordu. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 2022 balon balığı kuyruğu fiyatına zam yapıldı…

Haberin Devamı

BALON BALIĞININ KUYRUĞUNUN FİYATI NE KADAR OLDU?

Tarım Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulamada destekleme kapsamında lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus balon balığı türlerinin avcılığı bulunuyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre balon balığının lagocephalus sceleratus türünün 500 bin adede kadar her bir adedi başına 5 TL olan destek ödemesi 12,5 TL’ye çıkarıldı. Belirtilen diğer türlerin ise 1 milyon adede kadar her bir adedi başına 50 kuruş olan destek ödemesi ise 2,50 TL’ye çıkarıldı.

Destekleme kapsamında avcılığına izin verilen balon balıklarının avlanması balıkçı gemilerinde insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında yapılacak. Balon balığı avcılığı yapacak balıkçı gemilerinde ihtiyaç duyulacak koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet ve benzeri malzemelerin bulundurulması zorunlu olacak. Söz konusu balıklar sadece il müdürlüklerince belirlenen noktalardan karaya çıkarılacak. Balon balıkları karnı yarılarak Ege Denizi'nde kıyıdan en az 5 deniz mili uzakta uluslararası sularda, Akdeniz'de ise en az 10 deniz mili uzakta olmak koşuluyla denize bırakılarak bertaraf edilecek.

Haberin Devamı