Ekonomi Banka hesabınızı kontrol edin: Paralar yatmaya başladı!

Banka hesabınızı kontrol edin: Paralar yatmaya başladı!

Paylaş
Banka hesabınızı kontrol edin: Paralar yatmaya başladı!

Milyonlarca kişi maaş farklarının yatmasını bekliyordu. 2.3 milyonu aşkın memur emeklisi ile dul ve yetimlerinin 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan zam farkları da 27 Ocak’ta yatırılmaya başlanmıştı. Siz de hesabınızı mutlaka kontrol edin...

Memurun maaşları 15 Ocak’ta yüzde 27.9 zamlı olarak ödenmişti. Ancak yüzde 5’lik toplu sözleşme zammına ilave edileceği açıklanan yüzde 2.5’luk ek zamla ilgili teklif, maaşların yattığı tarihte yasalaşmadığından hesaba geçmemişti.

Haberin Devamı

900-1500 TL ARASI...

Söz konusu düzenleme 22 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bunun yanında 14 günlük (1-15 Ocak arası) zam farkı da yatmamıştı. Dün itibarıyla hem yüzde 2.5’luk zam farkları hem de 14 günlük zam farkı hesaplara geçmeye başladı. Yatan tutarlar 900-1.500 lira arasında değişiyor.

HESABINIZI KONTROL EDİN

Maaş farkları her kurumun mutemetliğinin hazırlamasına bağlı olarak değişik tarihlerde yatabilir. Muhasebat Genel Müdürlüğü 14 günlük maaş farkı için mutemetlere yetki açmıştı. Muhasebat Genel Müdürlüğü memurlar için 24 Ocak saat 16:00 itibarıyla; sözleşmeli personel için 25 Ocak Salı günü saat 14:00 itibarıyla sisteme veri girişi için mutemetlere yetki açtığını duyurmuştu. Kamu çalışanları banka hesaplarını kontrol ederek veya mutemetlerinden bilgi alarak maaş farkları hakkında bilgi alabilirler.

Haberin Devamı