Ekonomi Bankada hesabı olanlar dikkat! Günlük 5 bin lira...

Bankada hesabı olanlar dikkat! Günlük 5 bin lira...

Paylaş
Bankada hesabı olanlar dikkat! Günlük 5 bin lira...

Merkez Bankası’nın, para transferi (EFT) için mesai saatlerini bekleme derdini bitiren 7 gün 24 saat anlık perakende ödeme uygulaması ‘Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, 8 Ocak 2021’de kullanıma açılmıştı.

İlk aşamada 50 TL limitle devreye alınan FAST Sistemi’nde limit daha sonra sırayla 1.000 TL ve 2 bin TL’ye yükseltilmişti. Şimdi bu limit sisteme gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL’ye çıkartılıyor.

Haberin Devamı

GÜNDE 3.5 MİLYON İŞLEM

FAST Sistemi ile günlük ortalama 3.5 milyon adet ödeme yapılıyor. Ödeme, anında karşı hesaba geçiyor. Sistemle birlikte devreye alınan kolay adresleme sayesinde bankanın mobil ya da internet uygulaması üzerinden cep telefonu, kimlik numarası, e-posta adresi, hesap numarası ile eşleştirilerek ödeme alınabiliyor. FAST ile para transferinin ücreti EFT ücretleriyle sınırlı. Ayrıca FAST’a entegrasyonu tamamlanan ‘TR Karekod’ kullanılarak yapılacak işyeri ödemelerinde tek seferde 10 bin TL’ye kadar işlem gerçekleştirilebilecek.