Ekonomi Bankalar liginde zirveye çıktı

Bankalar liginde zirveye çıktı

Paylaş
Bankalar liginde zirveye çıktı

Dünyanın önde gelen uluslararası marka değerleme ve strateji danışmanlığı kuruluşu Brand Finance, bankacılık sektöründe en değerli markaların sıralandığı 2024’e ilişkin “Banking 500” raporunu açıkladı.

100. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye İş Bankası, en yüksek marka değeri ile Türk bankaları arasında ilk sırada yer aldı. Kamuya açık finansal verilere dayalı incelemelerde finansal performans, sürdürülebilirlik, tüketiciyle kurulan duygusal bağ gibi özellikleri yansıtan marka gücü, tahmini marka gelirleri gibi kriterlere göre yapılan değerlendirmede İş Bankası Türkiye’deki bankalar arasında ilk sırayı aldı. 

Haberin Devamı

Konuyla ilgili konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Türk bankacılık sektörü 2023’te zorlu bir ortamda faaliyet gösterse de bankamız marka değerini yüzde 17 artırarak 859 milyon dolara yükseltti. Banka, bu çift haneli artışla, iki yıllık bir aranın ardından tekrar Türkiye’nin en değerli bankacılık markası oldu. Türkiye İş Bankası, küresel sıralamada da 17 basamak yükselerek 224’üncü sıraya yerleşti” dedi. Aran, Türkiye İş Bankası’nın güçlü markasının temelinde güven ve inovasyonun yanı sıra müşterilere ve bir bütün olarak topluma hizmet sunma taahhütlerinin yer aldığını belirtti.