Ekonomi Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliler için Ramazan Bayramı ikramiyesi bu yıl ne kadar olur?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliler için Ramazan Bayramı ikramiyesi bu yıl ne kadar olur?

Paylaş
Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliler için Ramazan Bayramı ikramiyesi bu yıl ne kadar olur?

Bayram ikramiyesi araştırmaları Ramazan ayının başlamasıyla yoğunluk kazandı. Milyonlarca emekli yılda iki defa olmak üzere bayram ikramiyesi alırken, geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda hak sahiplerinin hesaplarına 1100 TL para yatmıştı. Peki, Emekliler için Ramazan Bayramı ikramiyesi bu yıl ne kadar olur? İşte detaylar…

Bayram ikramiyesi ödemeleri her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı arifelerinde ödeniyor. 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıl gelen zam ile 1100 TL olarak ödenmişti. Bu yıl da asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın ardından bayram ikramiyelerine zam beklentisi oluşurken, emekliler için Ramazan Bayramı ikramiyesi için farklı formüller dile getiriliyor…

Haberin Devamı

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı ikramiyesinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bayramdan önce yatırılması bekleniyor. Ancak bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor. Arife günü ise 1 Mayıs Pazar gününe. Arife gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bayram ikramiyesi paralarının en geç 29 Nisan Cuma gününe kadar yatırılması bekleniyor.

EMEKLİLER İÇİN RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ BU YIL NE KADAR OLUR?

Emeklilere ve daha birçok vatandaşa ödenen bayram ikramiyelerinin bu yıl ne kadar olacağına ilişkin gündemde birçok formül yer alıyor. Buna göre, üzerinde konuşulan bayram ikramiyesi formülleri şu şekilde;

FORMÜL 1: Bu yıl asgari ücrete yüzde 50,51 artış gerçekleşti. Bu oran da ikramiye artışına uygulanabilir. Bu formül hayata geçirilirse, emeklilerin bayram ikramiyesi bin 655 lira 61 kuruşa çıkabilecek. Yıllık alınacak toplam ödeme de 3 bin 311 TL’ye ulaşacak.

Haberin Devamı

FORMÜL 2: Başka bir formül ise 2 bayramda asgari ücret tutarında ödeme yapılması. Bu formüle göre; emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplam 4 bin 253 TL 40 kuruş ikramiye ödenecek. Emeklilerin ikramiyesinde yıllık 2 bin 53 TL artış yaşanmış olacak. Bayram başına ikramiye 2 bin 126 TL 70 kuruşa çıkacak.

FORMÜL 3: İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması. 2021 enflasyonu yüzde 36,08 olarak gerçekleşti. İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 TL 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 TL 76 kuruş ödeme alınabilecek.

FORMÜL 4: İkramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36,2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer bu artış ikramiyeye yansıtılırsa bin 100 TL’lik tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilecek. Bu yıl 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 TL 40 kuruşu bulacak.