Ekonomi Benzin, Mazot (Motorin) fiyatları 26 Mart 2022! 1 litre benzin ve mazot ne kadar oldu?

Benzin, Mazot (Motorin) fiyatları 26 Mart 2022! 1 litre benzin ve mazot ne kadar oldu?

Paylaş
Benzin, Mazot (Motorin) fiyatları 26 Mart 2022! 1 litre benzin ve mazot ne kadar oldu?

Benzin, mazot (Motorin) fiyatları, son zamanlarda tarihin belki de en hareketli günlerini yaşıyor. Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle yükselen brent petrol fiyatları, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Yaşanan son dakika gelişmeleri ile tüm dünyanın yakından takip ettiği benzin ve motorin fiyatları da anlık olarak değişiyor. Peki, 1 litre benzin ve mazot ne kadar oldu? İşte, 26 Mart 2022 benzin, mazot (Motorin) fiyatları…

Benzin, mazot (Motorin) fiyatları, geçtiğimiz hafta boyunca bir yükselip bir düşüş gösterdi. Hızla yükselen brent petrol fiyatı ile birlikte akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, Kazakistan petrolünün taşınmasında etkili olan kötü hava şartları petrol arzının tamamen durması endişesini yaratıyor. Bu da akaryakıt fiyatlarında ileriki günlerde yaşanabilecek dalgalanmayı işaret ediyor. İşte, 26 Mart 2022 Cumartesi gününe ait benzin, mazot (Motorin) fiyatlarında son durum…

Haberin Devamı

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Rusya’nın Ukrayna’ya yaklaşık bir ay önce başlattığı askeri operasyon tüm dünyada yankı buldu. ABD, AB, NATO, G7 ülkelerinin yanı sıra birçok Batılı ülke Rusya’ya ekonomik yaptırım uygularken, bu hareketlilik brent petrol fiyatlarında da etkili oldu. Brent petrolün varili, 26 Mart Cumartesi günü uluslararası piyasalarda 119,44 dolardan işlem görüyor.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR ?

  • İstanbul benzin fiyatı: 19,70 TL
  • Ankara benzin fiyatı: 19,78 TL
  • İzmir benzin fiyatı: 19,80 TL

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

  • İstanbul motorin fiyatı: 23,60 TL
  • Ankara motorin fiyatı: 23,68 TL
  • İzmir motorin fiyatı: 23,70 TL

KAZAKİSTAN PETROL İHRACATI DURMA NOKTASINDA

Kazakistan petrolü, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk terminaline Hazar Boru Hattı ile taşınıyor. Ancak, sevkiyatın, Novorossiysk Deniz Terminali'nin Karadeniz'de yaşanan fırtına ve devam eden kötü hava şartları yüzünden hasar görmesi neticesinde tamamen durması da arz endişelerini alevlendirdi.

Kazakistan Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin petrol ihracatının yaklaşık %80'inin yapıldığı hattın durmasının ardından sevkiyat için alternatif güzergahlar araştırıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Brent petrolde teknik olarak 120,10 ile 122,35 dolar aralığının direnç, 117,85 ile 115,60 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.