Ekonomi Akaryakıta indirim geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Akaryakıta indirim geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Paylaş
Akaryakıta indirim geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Son olarak 1 lira 55 kuruş indirim gelen benzine bir indirim daha geliyor. Benzinin litre fiyatına 19 Temmuz Salı gününden geçerli olmak üzere 96 kuruş indirim yapılması bekleniyor. İşte 19 Temmuz Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni akaryakıt fiyatları...

Brent petrol ve döviz kurundaki değişkenlik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 14 Temmuz’dabenzine 1 lira 55 kuruşluk indirim gelmişti. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzinin litre fiyatı 19 Temmuz Salı gününden itibaren 96 kuruş düşecek. Motorinde ise fiyat değişikliğinin olmayacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

Son olarak benzine 14 Temmuz'da 1 lira 55 kuruş indirim gelmişti.

İŞTE İL İL BENZİN FİYATLARI

Benzin fiyatlarına gelecek indirimin ardından İstanbul'da 23.66'e satılan benzinin litresi 22.70'e İzmir ve Ankara ise 23.78'e satılan benzinin litresi 22.82'ye inecek. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 25,37 TL, Ankara 25,48 TL ve İzmir’de 25,50 TL seviyesinde bulunuyor.

PETROL YENİDEN 100 DOLARIN ÜSTÜNDE

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle marttan bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrol, bugün yukarı yönlü hareket etti. Brent petrol yeniden 100 doların üzerine çıktı. Bunda, ABD Merkez Bankasının (Fed) agresif bir faiz artışına gitmeyeceğine yönelik beklentiler etkili oldu.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.