Ekonomi Benzine zam geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Benzine zam geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Paylaş
Benzine zam geliyor! Araç sahipleri dikkat, işte yeni fiyatlar

Brent petrolün uluslararası varil fiyatında dalgalanma sürerken, bu durum Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını etkiliyor. Dolardaki hareketlilik ile birlikte benzine zam göründü. 22 Ağustos Pazartesi gecesinden itibaren benzine 80 kuruş zam geliyor. İşte zam sonrası oluşan yeni fiyatlar...

Petrol ve dolardaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. 20 liranın üstündeki benzine zam geliyor.

Haberin Devamı

80 KURUŞLUK ZAM

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 22 Ağustos Pazartesi gecesi benzinin litre fiyatına 80 kuruş zam yapılacak.

İŞTE YENİ BENZİN FİYATLARI

Gelecek zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 20.33'ten 21.13'e, Ankara ve İzmir'de ise 20.45'e satılan 21.25'e yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı
İstanbul’un simge yapısı Çamlıca Kulesi 788 binden fazla ziyaretçi ağırladı İstanbul’un simge yapılarından Çamlıca Kulesi, açıldığı günden bu yana 788 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.