Ekonomi Benzinin litre fiyatına zam geldi! İşte 17 Mayıs güncel benzin fiyatları

Benzinin litre fiyatına zam geldi! İşte 17 Mayıs güncel benzin fiyatları

Paylaş
Benzinin litre fiyatına zam geldi! İşte 17 Mayıs güncel benzin fiyatları

Petrol fiyatlarındaki dalgalanma sonrası benzinin litre fiyatında bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 70 kuruş fiyat artışı yapıldı. İşte gelen son sonra il il yeni benzin fiyatları...

Brent petrolün varil fiyatındaki dalgalanma ve döviz kurunun etkisiyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik göstermeye devam ediyor. Piyasadaki bu oynaklık pompaya zam ya da indirim olarak yansıyor. Son olarak benzin fiyatına zam geldi. Benzinin litre fiyatı 1 lira 70 kuruş arttı. Bu zam sonrası benzin fiyatları 5 ay sonra ilk kez motorini geçmiş oldu. 

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA 23 LİRAYA DAYANDI

Zammın ardından İstanbul'da 21 lira 12 kuruştan satılan benzinin litresi 22 lira 82 kuruş olacak. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 21 lira 24 kuruştan 22 lira 93 kuruşa çıktı. İstanbul'da motorin litre fiyatı ise 22 lira 3 kuruştan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.