Ekonomi Beyaz eşyacılardan 'Taksit artsın' talebi

Beyaz eşyacılardan 'Taksit artsın' talebi

Paylaş
Beyaz eşyacılardan 'Taksit artsın' talebi

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD), paylaştığı rapora göre 2024 yılı Ocak ayı ihracatı bir önceki döneme kıyasla yüzde 2 azalma gösterirken, ihracat ve iç satışlardan oluşan toplam satışlar yüzde 5 oranında arttı.

Üretim adedi 2 milyon 519 bin 175 adet ile geçen yılın ocak ayına kıyasla yüzde 3 oranında yükselirken, 6 ana ürünün iç pazardaki satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 oranında artış gösterdi. Bu veriler ışığında iç pazar, Türkiye beyaz eşya sektörünün bel kemiği olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

İhracattaki daralmayı iç piyasanın gücüyle telafi etmeye çalışan sektör, kredi kartlarıyla ilgili yapılacak düzenlemeleri de yakından izliyor. Dernek yetkilileri, olası taksit kısıtlamasının satışları direkt etkileyeceğini belirtiyor. Beyaz eşyaların kartla satışında hali hazırda 9 taksit uygulanıyor. Dernek bu doğrultuda, iç pazardaki hareketliliğin devamı için kredi kartı taksit sayılarının artırılması gibi adımların atılmasını, bu sayede tüketicilerin satın alma gücünün artırılarak piyasaya olumlu hareketlilik kazandırılmasını bekliyor.