Ekonomi Bitcoin 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı

Bitcoin 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı

Paylaş
Bitcoin 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı

Ekim ayının ortalarından itibaren hızla yükselişe geçen Bitcoin bugün önemli bir seviyeyi daha aştı. Yılı 42 bin 283 dolardan kapatan Bitcoin, yeni haftanın ilk iki işlem gününden önemli yükselişler gösterdi.

Yeni yılın ilk günlerinde kripto paralardaki hareketler ilgi çekmeye devam ediyor. Bugün Bitcoin, 45 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Öte yandan Bitcoin fiyatı ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulunuldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 2024 yılında faiz indirimine başlayacağı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonuna (ETF) onay vereceğine yönelik beklentiler kripto para piyasasını yukarı taşıyor.

Ekim ayının ortalarından itibaren hızla yükselişe geçen Bitcoin bugün önemli bir seviyeyi daha aştı. Yılı 42 bin 283 dolardan kapatan Bitcoin, yeni haftanın ilk iki işlem gününden önemli yükselişler gösterdi.

Dün 44 bin 184 dolara kadar çıkan Bitcoin bugün itibarıyla 45 bin bandını da aştı. Bitcoin bugün 45 bin 879 dolar seviyesini gördü. Bitcoin’de iki günde kazanç yüzde 8’i aştı. Bitcoin en son 5 Nisan 2022 tarihinde bu seviyeyi test etmişti. Böylelikle 21 ayın zirvesi görülmüş oldu.

Haberin Devamı

YÜZDE 157 KAZANDIRDI

Bitcoin, Ekim 2023’ten beri yüzde 60'tan fazla değer kazandı ancak Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden hala çok uzakta bulunuyor. Bunun yanında, Bitcoin’in fiyatı geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazandı.

Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum fiyatı bugün 2431 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ethereum, 28 Aralık 2023 tarihinde 2445 doları görmüştü.

'BITCOIN'DE 54 BİN DOLAR BEKLENTİSİ'

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından yapılan piyasa analizi şu şekilde:

"Bitcoin, neredeyse iki yıl sonra ilk kez 45.000 doları aşarak, ABD’de ilk spot Bitcoin ETF’inin olası onayı için piyasa hazırlığı yapıyor. Bitcoin 2022 Nisan ayında 45.000 doların üzerinde işlem görmüştü. Bitcoin, 1 Ocak’ta 42.000 dolar seviyesinden hızla yükselerek, son 24 saatte %6’dan fazla arttı. SEC’in sıradaki 14 spot Bitcoin ETF başvurusundan bir veya birkaçını onaylaması beklenirken, piyasa yorumcuları, ETF onayının Bitcoin fiyatı üzerindeki kısa vadeli etkisi konusunda bölünmüş durumda.

Bitcoin opsiyonlarında düşen volatilite nedeniyle onay gününde önemli bir ralli beklemeyen analistler bulunurken, konuya farklı yaklaşan analistler de bulunuyor; Kripto para analisti Scott Melker, X üzerinden paylaştığı analizde Bitcoin’in 40.000 dolar civarında oluşturduğu konsolidasyondan sonra “boğa bayrağı” oluşturduğunu ve SEC’in potansiyel onayının ardından Bitcoin’in 54.000 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. VanEck danışmanı Gabor Gurbacs ise spot Bitcoin ETF’inin erken günlerinin piyasa standartlarına göre kısa vadede beklentiyi karşılayamayacağını, ancak birkaç yıl içinde trilyonlarca dolarlık giriş çekeceğine inanıyor."

Haberin Devamı