Bizim en büyük sıkıntımız çalışacak işçi bulamamak
Kastamonu’da helvacılık ve lokumculuk çok önemlidir. İşletmesinde 100 kişi çalıştıran Bodur, yeni nesilin bu işe ilgi duymadığını söylüyor.
Kastamonu denince akla ilk gelen yiyecekler arasında helva ve lokum da var. Bizde o bölgenin en ünlü dükkanlarından birine uğruyoruz. Sattıkları ürünlerin imalatçılığını da yapan Adem Bodur (40), “Üretim ve satış yerlerinde toplam 100 kişi çalışıyor. Primleri günü gününe ödüyoruz. Ancak, devlet primlerde biraz indirim yapsa, ben de bunu müşteriye yansıtırım aynı zamanda buraya birkaç kişi daha alırım” diyor.
İŞİN SONU İYİ DEĞİL
“Hükümetten isteğimiz; dövizin yükselişinin durması” diyen Adem Bodur şöyle devam ediyor: “Hammaddeye, oradan da müşteriye yansıyor. Bizim en büyük sıkıntımız personel. Çalışacak işçi bulamıyoruz. Yöresel ürün yapıp sattığımız için çıraklarımızı da kendimiz yetiştiriyoruz. Kastamonu halkı her işi beğenmiyor. Yeni nesil bu tür işlere itibar etmiyor, bizlerden sonra bu işler ne olacak, onu da bilmiyoruz.”
- Hırsızlık için girdi, buzdolabındaki yemekleri yerken yakalandı!
- 2 meslektaşını gözünü kırpmadan katletti! Katil polisin ifadesi ortaya çıktı
- Yeni hava durumu raporu! Meteoroloji 15 kenti sarı kodla uyardı
- İliç'teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
- Pençe operasyonu bölgesinde yıldırım düştü, 1 asker şehit oldu