Ekonomi Bodrum'a 1 milyon turist hedefi

Bodrum'a 1 milyon turist hedefi

Paylaş
Bodrum'a 1 milyon turist hedefi

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 ay içerisinde hava yolu ile 500 bin yabancı turist geldi.

Yolcu gemileri ile birlikte yılsonu turist hedeflerinin 1 milyon olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “İngiliz acentaları ile yaptığımız ortak çalışma sonrası 15 Kasım’a kadar uçakları uzatma kararı aldılar. Didim ve Bodrum’da belli otellerin açık bırakılma sözü verildi. Bodrum’da çarşının 15 Kasım’a kadar açık olmasını istiyoruz. Öte yandan deniz yoluyla 250 binin üzerinde yolcunun gelmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı
Bodrum'da yıl sonu hedefi; 1 milyon turist Muğla'nın Bodrum ilçesine 7 ay içerisinde hava yolu ile 500 bin yabancı turist geldi. Yolcu gemileri ile birlikte yıl sonu turist hedeflerinin 1 milyon olduğunu belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, İngiliz acentaları ile yaptığımız ortak çalışma sonrası 15 Kasım'a kadar uçakları uzatma kararı aldılar.

İNGİLİZLER AĞIRLIKTA

Bodrum’da halihazırda üst segment otellerde doluluk oranı yüzde 100, diğer otellerde ise yüzde 70 civarında seyrediyor. Turizmci Zeynel Kılıç da şunları kaydetti: “Beklentimiz 2019 yılını yakalamak. Bodrum’a çok ciddi bir talep var ve şu an bu rakamlara yaklaşmak üzereyiz. Bu sene özellikle İngiliz pazarında ciddi bir artış var. Muğla bölgesinde ve Bodrum’da yaklaşık her 2 turistten 1’i İngiliz. 2019 yılında yakaladığımız rakamı muhtemelen önümüzdeki yıl aşmış olacağız.”