Ekonomi Bölgedeki çiftçiye destek ödemesi

Bölgedeki çiftçiye destek ödemesi

Paylaş
Bölgedeki çiftçiye destek ödemesi

Deprem bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine bir defaya mahsus olmak üzere büyükbaş (sığır, manda) için hayvan başına 500 lira, küçükbaş (koyun, keçi) için hayvan başına 50 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Destekler, Hayvancılık Bilgi Sistemi içinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, sisteme kayıtlı hayvan sayılarını aşmamak ve üst sınırı Tarım ve Orman Bakanlığı’nca belirlenmek üzere verilecek. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yatırılacak. Karar 6 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

MİRASÇILARA AKTARILABİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere tanımlanan desteklemelerle de ilgili değişikliğe gitti. Mevcut düzenlemeye göre, mazot ve gübre desteği, çiftçilerin Ziraat Bankası’nda bulunan hesaplarına tanımlanıyor ve çiftçilere nakdi ödeme yapılmıyor. Tebliğe eklenen hükümle depremden etkilenen illerde ödemeler nakdi olacak. Ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaatını yaptıktan sonra vefat eden çiftçilere ilişkin de düzenleme yapıldı. Buna göre, ÇKS ve destekleme müracaatlarını tamamladıktan sonra vefat eden çiftçilere tanımlanan tutarlar, Ziraat Bankası’na başvurmaları halinde mirasçılarına nakit olarak ödenecek.