Ekonomi Borsanın en büyük ikinci halka arzına hazırlanıyor

Borsanın en büyük ikinci halka arzına hazırlanıyor

Paylaş
Borsanın en büyük ikinci halka arzına hazırlanıyor

Avrupa Konutları markasıyla bilinen Artaş Holding’in, alışveriş merkezi, rezidans, ticari üniteler, konut projeleri olmak üzere düzenli kira getirili portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO, halka açılıyor.

Avrupakent GYO (AVPGY), Ak Yatırım liderliğinde pay başına 55.08 TL sabit fiyatla 13-15 Aralık tarihlerinde talep toplayacak. Halka arz edilecek payların toplam nominal değeri 100 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise yaklaşık 5.5 milyar TL olacak. Böylece TAB Gıda’dan (6 milyar 825 milyon lira) sonra en büyük ikinci halka arz gerçekleşecek.

Haberin Devamı

FİNANSAL BORCU BULUNMUYOR

Avrupakent GYO’nun yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip olduğunu söyleyen Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Bu süreci finansman modeli olarak düşünmedik. Amacımız vergi istisnası da değil, küçük yatırımcıların kazanmasını amaçlıyoruz. Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu yok. 2022’de 2.4 milyar TL, 2023’ün ilk yarısında 1 milyar TL’nin üzerinde ciro üreten bir şirket. Dağıtılabilir kârımızın yüzde 50’sini her yıl temettü olarak dağıtacağız” dedi.

1300 KONUTLUK YENİ PROJE

Gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulunan Çetinsaya, kredi imkanlarının sınırlandırılması ve yüksek faiz oranlarının etkisi ile durağan bir dönemden geçildiğini, 2024 yılında da bu durumun süreceğini belirtti. Çetinsaya, Artaş Holding’in şirketlerinin aktif 6 şantiyesinin olduğunu, 2024 sonu ve 2025 yılında 1300 konutluk yeni projelere başlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

GELİR FİNANSMANDA KULLANILACAK

Çetinsaya, halka arzdan sağlanacak gelir için şunları söyledi: “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin yüzde 20’lik kısmını Şişli projesinin finansmanında, yüzde 80’ini ise yatırım finansmanında kullanmayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanında, geleceğine inandığımız, konut inşaatına yönelik arsa alımı, ticari nitelikli kira getirisine sahip dükkan ve AVM yatırımı, kiraya verilebilecek nitelikte otel ve turizm binaları başta olmak üzere kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında değerlendireceğiz.”