Ekonomi Bu aşk yorar dost kalalım

Bu aşk yorar dost kalalım

Paylaş
Bu aşk yorar dost kalalım

Akgünler’in yaprak ciğerini ve Aslanzade’nin Kallavi kurabiyesini rüyasında gören biri olarak sık sık giderdim Edirne’ye...

Nilgün BODUR

Biz zaten arkadaştık Edirne ile. Fakat son gezimizde bildiğin dost olduk.

Gördüğüm en mütevazı insanlardan biri olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve elini gezi boyunca bırakmadığı güzel eşiyle gezdik bu kez Edirne’yi.

Bize anlattı şehir ve içinde yaşayanlar için yapılan her şeyi. Gözünden belliydi Edirne’yi ne kadar sevdiği.

178 bin nüfuslu kenti büyütmek değil derdi. “Biz böyle iyiyiz” dedi. Medeniyet ana hedefi. İşine aşık bir belediye başkanı ile tanıştığım için çok mutlu olarak devam ettik gezimize.

Beni en çok akşam yemeğindeki gösteriler etkiledi. İstanbul’a döndüğüm gibi roman havası kursu var mı diye sordum arkadaşlarıma.

Kesin öğreneceğim. Daha estetik, daha mutlu bir dans yok. Bir de Göksel Zurna diye bir yetenek vardı ki sahnede: klarnet çalıyordu. Ama klarnet çalmak dersem ayıp ederim kendisine. Bambaşka bir şovdu.


(Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan)

DARISI HIDIRELLEZ’E


İçimde kalan birşey var ama. Hıdrellez kutlamaları eskiden daha sakin geçerken şimdi bir festival havasında kutlanıyormuş ve ne yazık ki otellerde şimdiden yer kalmamış.

Diyeceğim o ki, bu kez platonik aşk yaşadım Edirne’yle. Karşılıksız bırakmadı sağolsun. Aşkını karşılıksız bırakmayan bir şehir tanıdım. Bu aşk beni yorar. Hadi gel “dost” olalım seninle...




Haberin Devamı