Ekonomi Çalışan emeklilerin ikramiyeleri yılbaşından önce yatacak

Çalışan emeklilerin ikramiyeleri yılbaşından önce yatacak

Paylaş
Çalışan emeklilerin ikramiyeleri yılbaşından önce yatacak

Emeklilere bir defalığına verilen 5 bin liralık ikramiye düzenlemesi ekim ayında yasalaşmıştı. 12.2 milyon çalışmayan emekliye ödeme yapılırken 1 gün dahi sigortalı çalışması bulunan emekliler ise ikramiye alamamıştı. Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiyede geri sayım başladı. Çalışan emeklilerin 5 bin lira ikramiye ödemesini alacakları tarih netleşti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla emeklilere bir defalığına verilen 5 bin liralık ikramiye düzenlemesi ekim ayında yasalaşmıştı. Bu kapsamda 11-15 Kasım tarihlerinde, 12.2 milyon çalışmayan emekliye ödeme yapılmıştı.

Haberin Devamı

Ekim ayında 1 gün dahi sigortalı çalışması bulunan emekliler ise ikramiye alamamıştı. Yine şirket kaydı olan, şirket ortağı olan, Bağkur’dan emekli maaşı alıp da çalışmaya devam edenler de ikramiyeden yararlanamamıştı. Hatta çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı emekliye de ödeme yapılmamıştı.

Çalışmak zorunda olan emekliler kendilerine de bu ödemenin yapılmasını talep ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu konuda çalışma başlatılmış ve yasal düzenleme torba kanun teklifine konulmuştu. Kanun teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçti.

Genel Kurul’da ise teklifin ilk 46 maddesi kabul edildi. Bütçe görüşmeleri dolayısıyla torba kanun teklifi görüşmelerine ara verildi. TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri 25 Aralık’ta sona erecek. Toplam 86 maddeden oluşan teklifin kalan maddelerinin ise 26-27 Aralık tarihlerinde görüşülmesi bekleniyor. Yani bir aksilik olmazsa yasa yıl bitmeden çıkacak.

Haberin Devamı

Eğer söz konusu yasa bu ayın sonuna kadar çıkarsa, yıl bitmeden çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiyeler yatacak. Böylece, çalıştıkları için daha önce ikramiye alamamış olan 4 milyon 688 bin 945 kişiye ikramiye ödenecek. Teklif yasalaştığında, ekim ayında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan aylık ve gelir alanlardan daha önce ikramiye ödenmemiş olan herkese ikramiye verilecek.