Ekonomi Çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye

Çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye

Paylaş
Çalışan emekliye de 5 bin lira ikramiye

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defalığına verilecek 5 bin liralık ikramiye düzenlemesi geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçmiş ve Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu kapsamda çalışmayan 10.4 milyon emekliye bu ay ödeme yapılmıştı.

Ekim ayında 1 gün dahi sigortalı çalışması bulunan emekliler ise ikramiye alamadılar. Şirket kaydı olan, şirket ortağı olan, Bağkur’dan emekli maaşı alıp da çalışmaya devam edenler de ikramiyeden yararlanamadı. Çalışan emekli sayısı 4.7 milyonu buluyor. Hatta Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekliye de ödeme yapılmadı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Çalışmak zorunda olan emekliler kendilerine de bu ödemenin yapılmasını bekliyordu. Beklenen haber dün geldi. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler’ Öğretmenler Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Emeklilerimizle ilgili bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimizle paylaşmak istiyorum. Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı” dedi.

ÇİFTÇİ VE ESNAF DA KAPSAMDA

Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Pazartesi günkü Kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclis’imize sunacağız. İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.”

Haberin Devamı