Ekonomi Çalışana daha çok yol ve yemek parası

Çalışana daha çok yol ve yemek parası

Paylaş
Çalışana daha çok yol ve yemek parası

Çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin vergiden istisna tutarları artırıldı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de düzenlemenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin vergiden istisna tutarlarını yüzde 50 oranında yükselttiklerini belirten Bakan Nebati’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

GÜNLÜK 51 LİRA OLACAK

“İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 34 TL’lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 51 TL’ye çıkardık. İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına yüklenen bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 17 TL’lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 25.50 TL’ye yükselttik.”

10 PERSONELİ OLAN FİRMANIN AVANTAJI

Yeni düzenlemeyle birlikte şirketler, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yüzde 8 KDV dahil 55.08 TL olarak açıklanan yemek tutarının tamamını vergiden düşebilir ve yüzde 100’e varan vergi tasarrufundan yararlanabilir. Buna göre 10 çalışanı olan bir işletmede ayda 22 gün çalışılıyorsa sadece yemek bedelinin istisnasıyla yılda toplamda 105-110 bin lira civarı vergi avantajı sağlanabiliyor. Aynı işyerinde ayda 24 gün çalışılıyorsa avantaj 115 bin lirayı aşıyor.

Haberin Devamı