Ekonomi Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç gün ücretsiz? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede?

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç gün ücretsiz? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede?

Paylaş
Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç gün ücretsiz? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede?

Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde açılıyor. Dünyanın iki ayak arası en uzun mesafeye ve en uzun kule yüksekliğine sahip köprüsü olma özelliğini taşıyan köprü ile Çanakkale Boğazı'nda Asya ve Avrupa kıtaları arasındaki mesafe 6 dakikaya inecek. Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar, kaç gün ücretsiz? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede? İşte detaylar…

Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle kullanıma açılacak. Yapımı 5 yılda tamamlanan köprü İstanbul'u Çanakkale'ye, sonrasında da Kuzey Ege'ye bağlayacak.  İşte, 1915 Çanakkale köprüsü hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Köprünün geçiş ücreti ise 200 lira olacak.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞLERİ KAÇ GÜN ÜCRETSİZ?

Köprüden geçiş ilk hafta ücretsiz olacak.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NEREDE?

Avrupa ile Asya kıtalarını karayoluyla bağlayacak Çanakkale Köprüsü, Çanakkale ilinin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edildi.

Köprü, Avrupa Yakası'nda Gelibolu ilçe merkezinin 10 km güneyindeki Sütlüce köyü ile Asya Yakası'nda Lapseki ilçesini birbirine bağlıyor.

Çanakkale Köprüsü; Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan 88 km'lik otoyol projesi kapsamında yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'na giriş ve çıkışlar 6 adet kavşaktan gerçekleşecek. Bu kavşaklar Avrupa yakasında Malkara, Kavakköy, Güneyli ve Gelibolu; Asya yakasında Lapseki ve Umurbey köy ve ilçelerine yakın noktalardadır.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GARANTİ ARAÇ SAYISI NE KADAR?

Yapımı 5 yılda tamamlanan ve 3,1 milyar euro’ya mal olan Çanakkale Köprüsü'nü inşa eden ve işletecek firmaya günlük 45 bin, yıllık 16,5 milyon yolcu garantisi verildiği belirtildi.