Ekonomi Cevdet Yılmaz: 300 milyar lira kaynağımızı TCMB buraya ayırdı

Cevdet Yılmaz: 300 milyar lira kaynağımızı TCMB buraya ayırdı

Paylaş
Cevdet Yılmaz: 300 milyar lira kaynağımızı TCMB buraya ayırdı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Üç başlığı ele aldık. YOİKK eylem planımızı oluşturmak. Bugün bütün kamu ve özel sektör temsilcileri ile birlikte eylem planımızı gözden geçirdik. Ufak tefek revizyonlar, eylemleri erkene almaya dönük yaklaşımlar söz konusu oldu.

Sanayi alanlarının genişletilmesi lojistik alanında bağlantıların güçlendirilmesi, sınırda karbon düzenlemesi gibi uygulamaların hayata geçirilmesi, Yükseköğretimde ve mesleki eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi, eğitim sistemimizin ve diğer kamu politikalarının örtüştürülmesi eylem planımızda yer alan hususların bazıları.

Yatırım trendlerinde ortaya çıkan gelişmeleri dikkate alarak ülkemiz gelen yatırımların artmasını sağlayacak yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyulmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi doğrudan yatırım stratejisi belgesi üzerinde çalışmalar yapıyor. Bütün paydaşlarımızdan gelen geri bildirimlerle birlikte strateji son halini alacak. Taslak stratejide nitelikli istihdam sağlayan yatırımlar, dijital yatırımlar, küresel tedarik zinciri odaklı yatırımlar, iklim dostu yatırımların artırılması altı çizilen hususlar olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

TCMB'den kurulumuza sunum gerçekleştirildi, YTAK'ta yeni bir dönem başlatıyoruz, 300 milyar lira kaynağımızı TCMB buraya ayrılmış durumda.

(TCMB YTAK) 10 yıla kadar uzayan vadeler söz konusu olacak, projelerin aldığı puanlara göre %15'ten %30'a kadar faiz oranlarının uygulanması söz konusu olacak

Programa başvurular yapılacak. Daha sonra finansal değerlendirmeleri yapılıp projeler desteklendirilecek. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.