Ekonomi Çevreci araçlar dünya sahnesinde

Çevreci araçlar dünya sahnesinde

Paylaş
Çevreci araçlar dünya sahnesinde

Anadolu Isuzu, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Uluslararası Ticari Araç Fuarı IAA Transportation’a en çok çevreci modelle katılan markalar arasında yer alarak bir ilke imza attı. / Murat Gülderen-Hannover

Şirket, burada kurduğu dev standında lojistik ve taşımacılıkta geleceğin aracı olarak gösterilen yerli üretim Big.e ve CitiVolt 12 modellerinin yanı sıra tam elektrikli NovoCiti VOLT, alternatif yakıtlı Kendo 13 CNG ve orta boy otobüs segmentindeki temsilcisi Grand Toro’yu görücüye çıkardı.

Haberin Devamı

ÇAYIROVA’DA ÜRETİLİYOR

Fuarda üzerindeki örtü açılan Big.e, kompakt yapısı ve yenilikçi elektrikli motoru ile şehirlerin ‘son kilometre’ (depodan müşteriye) taşımacılık ihtiyaçlarında önemli bir ihtiyaca yanıt veriyor. 4 metreküplük hacme ve 1000 kg’a varan taşıma kapasitesine sahip olan araç üç farklı batarya kapasitesi ile 150 kilometreye varan menzil imkanı sunuyor. 3-5 saat arasında tam şarj kapasitesine ulaşabilen araç, Çayırova tesislerinde üretilecek.

‘İHTİYAÇLARI KARŞILADIK’

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, fuarda düzenlenen basın toplantısında Big.e’ye dikkat çekerek şunları söyledi: “Kendi mühendislerimiz ve tasarımcıları tarafından hayata geçirilen Big.e ile iddialıyız. Büyük şehirlerin ve birçok iş kolundaki işletmenin ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştirdiğimiz araç, hem iş ihtiyaçlarına yanıt veren ideal boyutları, hem gücü hem de pratik özellikleri ile öne çıkıyor.”

Haberin Devamı

GELECEĞİN MİDİBÜSÜ

Geleceğin toplu taşıma trendlerine uygun olarak tasarlanan tam elektrikli midibüs NovoCiti VOLT da 268kWh’lık batarya kapasitesi ile 350 km’ye varan uzun bir menzile sahip. Kendo 13 CNG ise modern kentlerin düşük emisyonlu, güvenli ve sürdürülebilir ulaşım taleplerine kolaylıkla yanıt veriyor. Araç, yüzde 100 biyogaz uyumlu CNG motoru sayesinde emisyon salınımını çok ciddi oranlarda düşürüyor. Şirketin 12 metrelik tam elektrikli modeli CitiVolt da fuarda ilgi çekiyor.

HİDROJENLİ KARSAN

Fuarda boy gösteren bir diğer önemli yerli marka Karsan da elektrikli ve otonom ürün ailesine hidrojen yakıtlı e-ATA HYDROGEN’i ekledi. Alçak tabanlı 12 metrelik araç, yolcu ile doluyken ve dur kalk hat güzergahında 500 km’nin üstünde menzile ulaşıyor. 7 dakikadan daha az bir sürede hidrojen dolumu gerçekleştirilebilen araç, çevreci karbondioksitli kliması ile yüzde 100 sıfır emisyonlu iklimlendirme sistemine sahip. Araçta, ayna kamera teknolojisi, ön çarpışma uyarısı gibi ileri seviye sürücü destek sistemleri de opsiyon olarak seçilebiliyor. Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, “Karsan olarak pazara hızlı giriş yaparak şehir içi ulaşımdaki hidrojenli dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Haberin Devamı