Ekonomi Çiftçiler için yeni dönem: e-Devlet'ten kayıt olunacak

Çiftçiler için yeni dönem: e-Devlet'ten kayıt olunacak

Paylaş
Çiftçiler için yeni dönem: e-Devlet'ten kayıt olunacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, e-Devlet’te tarımla ilgili yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı

Bakan Kirişci, “1 Ekim’den itibaren çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) girişlerini e-Devlet’ten yapabilecek. Yakında yapacağımız mobil uygulama ile Adana’da ne ekebileceğini ve ekemeyeceğini üretici görecek. ÇKS´nin e-Devlet üzerinden yapılması nasıl bir adım ise aynı şekilde bizim burada atacağımız adım da üreticimizi sıkıntıya sokmayacak” dedi.

Haberin Devamı
Bakan Kirişci: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girişler, 1 Ekim'den itibaren e-Devlet'te Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, e-Devlet’te tarımla ilgili yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı

YÜZDE 10 GÜMRÜK VERGİSİ

2023’ten itibaren ‘Gelir Korumalı Sigorta Poliçesi´ni hayata geçireceklerini ifade eden Kirişci, “2022’nin mazot ve gübre desteğini 2023 Mart’ına bırakmayacağız. Geriye çekeceğiz. Ziraat Bankası kartına yükleyeceğiz. 100 bin TL olan Ziraat Bankası kredisini 200 bin TL´ye çıkartacağız” diye konuştu. Ayçiçeği fiyatlarındaki gerilemeyi dikkate alarak ham yağına ithalatta yüzde 10’luk gümrük vergisi getirdiklerini söyleyen Kirişci, “Üreticilerimizin mağdur edilmemesini sağladık” dedi.