Ekonomi Çiftçinin zarar etmesine izin vermeyeceğiz

Çiftçinin zarar etmesine izin vermeyeceğiz

Paylaş
Çiftçinin zarar etmesine izin vermeyeceğiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CNN Türk ekranlarında ‘Hakan Çelik’le Hafta Sonu Programı’nda su kıtlığından çiftçiye verilecek desteklere, zeytinyağı fiyatlarından denetimlerine kadar önemli açıklamalarda bulundu. Gübre, mazot, tohum ve ilaçla ilgili destekler konusunda çok yoğun çalışmalarının olduğunu açıklayan Bakan Yumaklı, “Biz asla çiftçilerimizin zarar etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Tarımsal üretim planlamasını artık bütün unsurlarıyla hazırlamış durumda olduklarını vurgulayan Yumaklı, şunları söyledi: “Suyu merkeze alarak hangi bölgede hangi ürünü üreteceksiniz planlamasını koymazsanız günün sonunda gıdayla ilgili arzı ve talebi birbiriyle yaklaştıramazsınız. Patates soğan bir yıl zarar etti, bir yıl kâr etti. Destekler de bu üretim planlamasının yönlendirilmesi için en önemli araçlardan birisi. Üretim planlamasının dışındaki ürünlere destek verilmeyecek.”

Haberin Devamı

ULUSAL SU KURUMU OLUŞTURULDU

İklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerden biri olduğumuzu söyleyen Yumaklı, su konusunda alınacak önlemlere dikkat çekti. Yumaklı, “Su konusunda kamu olarak yapmamız gerekenler var. 154 eylem belirlendi. Her kurumda mutlaka su kurullarının oluşturulması istendi. Suyla alakalı tüm eylemleri takip edecek olan Ulusal Su Kurumu oluşturuldu. Ulusal Su Çalıştayı düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın suyla alakalı hassasiyetlerini artırmalarını kendilerinden bekliyoruz” diye konuştu.

ZEYTİNYAĞINDA FİYAT DEĞİŞMEDİ

Zeytinyağında 1 Ağustos’ta başlayan dökme ve varili zeytinyağı ihracat yasağı 1 Kasım’da sona erecekken süresiz olarak uzatılmıştı. Bakan Yumaklı, “Türkiye’de raflarda gördüğümüz ürünün fiyatında değişiklik olmadı. Çok küçük artışlar görülebilir. Hiçbir zaman için 100 liralık ürün 300 lira olmadı. Olması gerekenin üzerinde fiyatlamalara izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı