Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6.5 milyon konutu süratle dönüştüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6.5 milyon konutu süratle dönüştüreceğiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6.5 milyon konutu süratle dönüştüreceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Türkiye genelinde 6.5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunları tamamladığımızda şehirlerimiz hem güzelleşecek hem de depremlere çok daha hazırlıklı hale gelecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile ’Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Erdoğan tesislerde ve çadırlarda kalan az sayıdaki vatandaşı 15 Ağustos’a kadar konteynerlere yerleştireceklerini söyleyerek “İlk 1 sene içinde 319 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Bölgede şimdiye kadar 180 bin konutun ihalesi gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 160 binden fazla insanımız ’yerinde dönüşüm’ için başvuru yaptı. Bu vatandaşlarımız arasında 20 binden fazla Kahramanmaraşlı kardeşimiz var” dedi.

Haberin Devamı

21 YILDA 3.3 MİLYON KONUT

Erdoğan “Yaşadığımız her felaket bize alınması gereken tedbirleri tekrar tekrar hatırlatmakta. TOKİ bugüne kadar ülkemiz genelinde 1 milyon 200 bin proje üretti. TOKİ’miz 6 Şubat depremlerinden de alnının akıyla çıktı. Deprem felaketi, kentsel dönüşüm hamlelerinin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Son 21 yılda 3.3 milyon konutun inşasını sağladık. 20 milyona yakın insanımızı güvenli yuvalara kavuşturduk. Türkiye genelinde 6.5 milyon konutu süratle dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunları tamamladığımızda şehirlerimiz hem güzelleşecek hem de depremlere çok daha hazırlıklı hale gelecektir” diye konuştu.