Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurumlar arası ihtilafı gidermeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurumlar arası ihtilafı gidermeliyiz

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kurumlar arası ihtilafı gidermeliyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vesayet dönemlerinden geçen adalet teşkilatını yeniden, millet adına karar veren bir güç haline getirdiklerini söyledi. Erdoğan, yüksek yargıdaki krizi hatırlatıp, yeni anayasanın gerekliliğine işaret ederek “Kurumlarımız arasında var olan ihtilafı gidermek mecburiyetindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Türkiye geçmişte adaleti sağlaması gereken kurumların başka güçlerin emrine girmesinin yol açtığı sancıların bedelini ağır ödedi. Bu, vatandaşın devlete olan itimadına telafisi imkansız zararlar verdi” dedi. Erdoğan “Artık dört dörtlük, halkına hizmet veren, yargıyı bu noktada değerlendiren bir yapı var” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ADALETE GÜVENİ SARSTI’

Adalet teşkilatını güçlendirmek için zorlu bir mücadele yürüttüklerini söyleyen Erdoğan, “Bir dönem tek parti faşizminin, bir dönem vesayetin, bir dönem FETÖ’nün güdümüne giren adalet teşkilatımızı yeniden milletimiz adına karar veren bir güç haline getirmek için çok uğraştık” dedi. Yüksek yargı kurumları arasındaki tartışmaların hem kendilerini yıprattığını hem de adalete güveni sarstığını belirten Erdoğan “Kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

‘BİR AN ÖNCE KURTULMALI’

Yeni bir anayasa çalışmalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemdeki tartışmalar başta olmak üzere yaşadığımız her hadise bize böyle bir anayasanın Türk demokrasisinin selameti açısından ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor” dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bu konuda Meclis’te bir mutabakat temin edebilirsek zaten meseleyi kökten çözmüş olacağız. Amacımız ülkemizi bu gereksiz ve yargıya zarar verecek tartışmalardan bir an önce kurtarmaktır” diye konuştu. DHA

Haberin Devamı