Ekonomi Dengeli ve sağlıklı büyümeye odaklandı

Dengeli ve sağlıklı büyümeye odaklandı

Paylaş
Dengeli ve sağlıklı büyümeye odaklandı

Türkiye Sigorta, 2023 yılı değerlendirmesi ile birlikte 2024 yılı hedeflerini açıkladı. 2023 yılında toplam prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 136 artarak 60 milyar TL’ye ulaşan Türkiye Sigorta, 13.5 milyon poliçe kesti ve yüzde 14 pazar payına ulaştı.

14 milyon müşterisiyle Türkiye’deki her 6 kişiden 1’inin müşterileri olduğunu söyleyen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, 2024’ü ‘verimlilik yılı’ olarak gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

SAATTE 200 İHBAR

Kaza sigortalarında yüzde 36; yangın ve doğal afet ile tarım sigortalarında ise yüzde 20’nin üzerindeki pazar payına sahip olduklarını belirten Çakmak, “Prim üretiminde 3’üncü çeyrekte yüzde 194 ve 4’üncü çeyrekte yüzde 130’luk bir büyüme gösterdik” dedi. 2023 yılında 21 milyar lira hasar ödemesi yaptıklarını ifade eden Çakmak, “Toplam 468 bin 135 hasar ihbarı aldık. Bunun 291 bin 837 adedi otodan geldi. Otoda saatte yaklaşık 200 ihbar alıyoruz” diye konuştu.

YÖN BELİRLEYİCİSİ OLACAK

2024 yılında hem hayat hem hayat dışında liderliklerini pekiştireceklerini anlatan Çakmak, hedeflerini şöyle sıraladı: “Ayrıca, kasko ve sağlık gibi bireysel ürün gruplarında öncü olarak etkinliğimizi daha da geliştirip; yangın, iş yeri ve ticari poliçelerde sektörün yön belirleyicisi olmaya devam edeceğiz. Kârlılığı önemsiyoruz. Şirketimizin güçlü bilanço ve kârlılık yolcuğunu 2024 yılında da sürdürerek; pazar payında dengeli ve sağlıklı büyüyeceğiz.”

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNDE 1.7 MILYON POLİÇE

Deprem bölgesindeki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Çakmak, felaketin ilk gününden itibaren bölgede, sahada olduklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Deprem sonrasında bölge insanımıza muallak hasarlar dahil 6.5 milyar TL hasar ödemesi gerçekleştireceğiz. Hayat sigortası tarafında ise 378.3 milyon TL ödeme yaptık. Ancak elbette; görevimiz sadece hasarların karşılanmasıyla bitmiyor. Yapılacak çok iş, sarılacak çok fazla yara var.”

ÜRETİMİN YÜZDE 13’Ü

Depremden sonra da bölgede; sağlık, kasko, trafik gibi özel sigortalardan nakliyat, yangın, mühendislik gibi sigortalara kadar farklı ürünlerle güvence sunmayı sürdürdüklerini anlatan Çakmak, “Depremden bugüne bölgede toplam 1 milyon 742 bin adet poliçe kestik. Bu toplam poliçe üretimimizin yüzde 13’ünü oluşturuyor” dedi.

ALPER GEZERAVCI’YA SİGORTA

Taha Çakmak, stratejik varlık güvenceleri kapsamında Türkiye’nin uzaya giden ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da sağlık sigortasının Türkiye Sigorta’da bulunduğunu belirterek, “13 Nisan 2023’te yapılmış 1 yıllık sigortası bulunuyor” dedi. Çakmak, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Togg üretim tesisi gibi projelerin de stratejik varlık güvenceleri kapsamında yer aldığını ifade etti.

Haberin Devamı