Ekonomi Deprem bölgesindeki esnafa destek

Deprem bölgesindeki esnafa destek

Paylaş
Deprem bölgesindeki esnafa destek

Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütleri arasında yer alan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Hepsiburada arasında geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzede işletmeler için özel bir protokol imzalandı.

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez tarafından imzalanan protokol, deprem bölgesinin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasının önünü açacak uzun vadeli ve kalıcı destek sağlama amacı taşıyor.

Haberin Devamı

BÖLGE KALKINDIRILACAK

İmza töreninde konuşan Nilhan Onal Gökçetekin, “Bölgedeki KOBİ ve esnaf, Hepsiburada üzerinden yaklaşık 3 milyar TL’lik ticaret hacmine ulaştı. Bölgede 2 bin 400 yeni işletme ise Hepsiburada sayesinde e-ticarete başladı. Umuyoruz ki TÜRKONFED ile yapılan işbirliği, bölgenin ekonomik olarak kalkındırılmasında önemli bir adım olacak” dedi. Deprem bölgesinde kamunun yanı sıra özel sektör yatırımlarının da şart olduğunu belirten Süleyman Sönmez ise “Hepsiburada ile yaptığımız işbirliği işletmelerimize kıymetli destekler sağlayacak” diye konuştu.

KOMİSYON AVANTAJI

İmzalanan protokol ile Türkonfed Deprem Bölgesi üyelerine öncelikli destek hattı sunulurken, Hepsiburada üzerinden yapılacak satışlardan alınan komisyonlarda ilk 3 ay altın ve ziynet kategorisi hariç tüm kategorilerde 100 bin TL ciroya kadar yüzde 50 komisyon indirimi sağlanacak. Ayrıca, deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinde yeni mağaza açacak Türkonfed üyelerine 100 bin TL’ye kadar bakiye desteği verilecek. İşbirliği kapsamında işletmelere ücretsiz e-ticaret eğitimleri sunulacak.

Haberin Devamı