Ekonomi Deprem bölgesindeki memura tazminat ve fazla çalışma ücreti

Deprem bölgesindeki memura tazminat ve fazla çalışma ücreti

Paylaş
Deprem bölgesindeki memura tazminat ve fazla çalışma ücreti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri nedeniyle bölgede görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ödenecek.

Depremlerden etkilenen yerlerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan memur, TSK personeli, sürekli veya geçici işçiler, sözleşmeli personel 2 Şubat’tan geçerli olmak üzere 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat alacak.

Haberin Devamı

GEÇİCİ GÖREVE GİDENLER...

Söz konusu tazminat, depremle ilgili bir görevin yerine getirilmesi amacıyla karar kapsamındaki yerlerde geçici olarak görevlendirilenlere de verilecek. Tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın yüzde 75’i ödenecek. Tazminat, fiilen görev yapılan süreyle orantılı olarak ay sonunda yatırılacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak. Ayrıca bu bölgede görevli personele fazla mesai ücreti de ödenecek. Mesai ücreti 6 Şubat’tan geçerli olmak üzere 6 ay süreyle ve ayda 90 saati (972 lira) geçmemek üzere belirlenecek.