Ekonomi Depremzede KOBİ'ye 500 bin liraya kadar faizsiz destek

Depremzede KOBİ'ye 500 bin liraya kadar faizsiz destek

Paylaş
Depremzede KOBİ'ye 500 bin liraya kadar faizsiz destek

Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi’ kapsamında KOBİ’lerin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında Dünya Bankası kaynağını ülkeye kazandırdıklarını söyledi.

Bakan Kacır, “Bu finansmanla hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lerimize finansman desteği sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

GERİ ÖDEMELER 2 YIL SONRA

Destek süresinin 36 ay olacağını kaydeden Bakan Kacır, şu bilgileri verdi:

“Bu programda KOBİ’lerimiz ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme yapmayacak. 3’üncü yıl içerisindeki geri ödemeler faizsiz olarak tahsil edilecek. Yatırımcılarımıza en kapsamlı teşvik paketlerini Hatay’da ve deprem bölgemizde sunuyoruz. 3 bin 397 kişiye istihdam sağlayacak ve sabit yatırım tutarı 13 milyar lirayı aşan 91 yatırıma Hatay’da cazibe merkezleri programlarımızla yatırım teşvik belgesi düzenledik.”

TÜM BORÇLAR SIFIRLANDI

Ekonomide çarkların hızla dönmesini sağlayacak olanların KOBİ’ler olduğuna dikkat çeken Kacır, “KOBİ’lerin hızla toparlanmalarına destek amacıyla deprem bölgesindeki bütün işletmelerin KOSGEB’e olan 2023 yılı borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik. KOSGEB’in KOBİ destek projesi kapsamında KOBİGEL gelişim destek programıyla Hatay’da 24 işletmemize yaklaşık 32 milyon liralık proje desteği sunduk” diye konuştu.

Haberin Devamı

4 SANAYİ SİTESİNE 4.3 MİLYAR TL

Bakan Kacır, ayrıca yıkılan veya ağır hasarlı işletmelerin yerinde dönüşümü amacıyla, Antakya Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde ilk etapta yaklaşık 400 milyon lira tutarında 95 iş yerinin yapım ihalesini hızla gerçekleştireceklerini vurguladı. Kacır, “Çalışmaları devam eden 4 sanayi sitemizi en kısa sürede tamamlayarak 379 iş yerini de hızla Hatay’a kazandıracağız. 4 sanayi sitesinde yapacağımız projelerin toplam tutarı, yaklaşık 4 milyar 300 milyon lira olacak” sözlerinde bulundu.