Ekonomi Devlete olan borcu ucuza kapatmak için başvuru zamanı

Devlete olan borcu ucuza kapatmak için başvuru zamanı

Paylaş
Devlete olan borcu ucuza kapatmak için başvuru zamanı

14 milyon vatandaşı ilgilendiren yapılandırma yasası dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; 31 Aralık 2022’den önce doğan vergi ve prim borçları ile başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezaları yapılandırılabilecek. Bu kapsamda trafik cezaları, MTV borçları, öğrenim ve katkı kredisi borçlarını yapılandırmak için 31 Mayıs’a kadar başvuru yapılabilecek. İlk taksit haziranda ödenecek.

Haberin Devamı

PEŞİNDE YÜZDE 90 İNDİRİM

Köprü ve otoyol kaçak geçişleri yapılandırma kapsamında olacak. 2 bin lira altındaki borçlar silinecek. Ehliyetler iade edilecek. Bağkur prim borcu bulunanlar ise ihya ile borçlarını yapılandırıp uzun vadede ödeyebilecek. Yapılandırılan borçların gecik faiz ve cezaları silinecek, daha düşük bir enflasyon farkı eklenerek 48 ayda ödenmesi sağlanacak. Peşin ödeyenlere ise enflasyon farkından yüzde 90 indirim yapılacak.

 

 

YASA BAŞKA NELER SAĞLAYACAK?

  • 2018-2022 yıllarına ilişkin olarak matrah ve vergi artırımında bulunan ve şartları yerine getiren mükelleflere ilişkin olarak vergi incelemesi yapılmayacak.
  • Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde, ceza asıllarından yüzde 25 indirim yapılacak.
  • Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için cezasız ve faizsiz olarak pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan hakkı sağlanacak.
  • Yapılandırılan borçlar kredi kartıyla ödenebilecek.