Ekonomi Doğal gaz desteği e-devlet başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Kimler doğal gaz tüketim desteği alabilecek?

Doğal gaz desteği e-devlet başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Kimler doğal gaz tüketim desteği alabilecek?

Paylaş
Doğal gaz desteği e-devlet başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Kimler doğal gaz tüketim desteği alabilecek?

Doğal gaz desteği e-devlet başvurusu ile ilgili ayrıntılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeniden gündeme geldi. Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl başlatılan doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin bu yıl da devam edeceğini başvuruların ise 5 Eylül itibariyle başladığını söyledi…

Doğal gaz desteği e-devlet başvuruları 5 Eylül itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğine ilişkin ayrıntıları paylaştı. Peki, Doğal gaz desteği e-devlet başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? Kimler Doğal gaz tüketim desteği alabilecek? İşte detaylar…

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ DESTEĞİ E-DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen doğal gaz tüketim desteğine ilişkin ayrıntılar yine bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Buna göre vatandaşlar doğal gaz desteği başvurularını e-devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Başvuru Hizmeti sekmesi üzerinden form doldurularak yapılabilecek.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğal gaz tüketim desteği alabilmenin en büyük belki de tek kriteri ihtiyaç sahibi olabilmek. E-devlet üzerinden yapılan başvuru sırasında kişiye ekonomik durumuna ilişkin yöneltilen soruların yanıtları, devlet kurumları ile karşılıklı olarak kontrol edildikten sonra kişinin ihtiyaç sahibi olduğunun belirlenmesi halinde doğal gaz desteği almaya hak kazanıyor.

Haberin Devamı

KİMLER DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ ALABİLECEK?

e-devlet üzerinden başvuru yaptıktan sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar doğal gaz tüketim desteği alabiliyor.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, ısıl harita baz alınarak belirlenen doğal gaz desteği tutarı 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Ödemeler iki taksit halinde gerçekleşirken, ödemesi yapılan ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek.