Ekonomi Doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri son durum

Doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri son durum

Paylaş
Doğalgaz desteği ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri son durum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 900 TL ile 2500 TL aralığında verilen doğalgaz yardımı ödemelerini merak eden vatandaş konu hakkında araştırma yapıyor. Doğalgaz desteği başvuruları e-Devlet üzerinden alınırken vatandaşlar başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek ödenekten yararlanabilecekler. Peki, Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı, ayın kaçında? 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri son durum...

Kasım ayında başlayan ve ihtiyaç sahiplerine verilen doğalgaz yardımı başvurularını tamamlayanlar ödemelerin ne zaman yatacağını merak ediyor. Peki, Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı, ayın kaçında? 2022 Aralık ayı doğalgaz yardımı ödemeleri son durum...

Haberin Devamı

DOĞAL GAZ YARDIMI ARALIK AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Doğal gaz fatura desteği ödemeleri henüz başlamadı. Kasım ayında başlayan başvurular ardından ödeme tarihleri bekleniyor. Geçtiğimiz ay ikinci hafta ödenmeye başlayan doğalgaz tüketim yardımının bu ay da yine aynı tarihlerde başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Aralık tarihli Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada; ''Kasım ve aralık aylarındaki tutarı 20,5 milyar liraya ulaşan sosyal destek ödemeleri yeni yılla birlikte katlanarak artacaktır." sözlerini kullandı.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemi ödemeleri kasım ayında başlamıştı. Yardım tutarı, 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde artırılmıştı. Vatandaşlar, e-Devlet'ten başvurularını yapacak ve başvuru onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.

Haberin Devamı