Ekonomi Dolu zararı nedeniyle kasko bozulmayacak

Dolu zararı nedeniyle kasko bozulmayacak

Paylaş
Dolu zararı nedeniyle kasko bozulmayacak

Dolu yağışı ve sel nedeniyle binlerce araç zarar görmüştü. Zararın karşılanması için kaskoya 5 işgününde başvurmak gerekiyordu. Bu süre yoğunluk nedeniyle 2 yıla çıkarıldı. Ayrıca, dolu zararı nedeniyle kasko da bozulmayacak

POSTA


İstanbul’u 18 ve 27 Temmuz’da vuran sel, dolu ve fırtına afetleri nedeniyle en çok zararı araç sahipleri gördü. Kaskosu olan araç sahiplerinden sigorta şirketlerine şikayet ve hasar ihbarı yağdı. 150 bin araç servislere başvurdu. Yaşanan en büyük sıkıntı cam stoklarının tükenmiş olması. Cam taktırmayan araçlar günlerdir sıra bekliyor.

ORİJİNALİNİ BULMAK ZOR


Üstelik orijinal cam bulmak neredeyse imkansız. Bulabilenler yan sanayi camla idare etmek zorunda. Yaşanan bu yoğunluk sigorta sürecinin de normal işleyişine darbe vurdu. Normal şartlarda kaskolu araç sahiplerinin hasardan itibaren 5 işgününde sigorta şirketine bildirimde bulunması gerekiyor. Ama yaşanan yoğunluk nedeniyle sigortacılar süreyi esnetti.

SÜRE DİKKATE ALINMAYACAK


Sigorta şirketleri yaşanan sel ve dolu felaketinde, oluşan hasar için dosya açtırmanın süresini 5 günden iki yıla çıkardı. Doludan zarar görenler iki yıl içinde başvuru yapabilecek. Bazı sigorta şirketlerinin doludan zarar görenler için kaskonun bozulmaması kararını aldığı diğer şirketlerin de bu kararı takip edecekleri belirtildi.

ZARAR KAYDI ÇIKACAK


Dolu nedeniyle kasko bozulmasa da işlem yaptıran araçların hasar durumu tramer kaydında görülecek. Bu kayıt da ‘sel zararı’ olarak yazılacak. Diğer yandan kaskosu olmayan ve doludan zarar gören çok sayıda İstanbullu da İtfaiye’ye başvurmayı sürdürüyor. Uzun kuyrukların oluştuğu istasyonlara başvuru süresiyle ilgili açıklanan bir tarih bulunmuyor.


SEKTÖR GÜVENİNİ ARTIRDI


Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, dolu yağışının ardından sigorta sektörünün toplumsal sorumluluk bilinciyle görevini yerine getirdiğini söyledi. Kırmızı şöyle dedi: “Bu yolla sigorta sektörü güven sağladı ve hasarların telafisi noktasında hızlı adımlarla ilerlemeyi başardı. Kaos ve belirsizlik ortamını kısa sürede normale döndürmeyi sağladı.”

Haberin Devamı