Ekonomi Dünyanın en büyüğü Osmaniye'de olacak!

Dünyanın en büyüğü Osmaniye'de olacak!

Paylaş
Dünyanın en büyüğü Osmaniye'de olacak!

Dünyanın en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santralini (GES) Türkiye'de kuruluyor. Osmaniye’de kurulacak santral, aynı anda tüm tesislerde 632 bin metrekare çatı alanı üzerinde 140 megavat kurulu güce ulaşarak dünyanın en büyük çatı üstü güneş enerjisi projesi olacak.

Proje, 71 milyon dolarlık yatırım bedeliyle dünyanın en büyük yatırımına sahip çatı üstü güneş enerjisi projesi olacak. Tosyalı Holding’in Osmaniye’deki tesislerinden elde edilecek yıllık güneş enerjisi, 84 bin hanenin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak güçte elektrik üretimine eş değer olacak.

Haberin Devamı

EN TEMİZ ÜRETİM

Panellerin bu proje için üretilen özel tasarım çelik taşıyıcı sistem üzerine kurulduğunu belirten SolarAPEX Yönetim Kurulu Üyesi Besime Özderici, “Bu yöntemle çatıya yerleştirilen güneş enerjisi sistemi daha verimli enerji üretecek. Dünyanın en temiz üretiminin yapılacağı tesislerde yıllık 116 milyon 525 bin kilo karbon emisyonu engellenecek. Tesis, yıllık 250 milyon kilovatsaatlik üretimiyle çatısı üzerinde dünyanın en fazla enerji üreten tesisi olacak” dedi.