Ekonomi e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası! Aile Destek Programı’nda kaç sefer, ne kadar para veriliyor? Başvuru nasıl yapılır?

e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası! Aile Destek Programı’nda kaç sefer, ne kadar para veriliyor? Başvuru nasıl yapılır?

Paylaş
e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası! Aile Destek Programı’nda kaç sefer, ne kadar para veriliyor? Başvuru nasıl yapılır?

e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdenin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Başvuruları 27 Temmuz’da başlayan Aile Destek Programı’nda ilk ödemeler gerçekleştirildi. Programdan yeni haberi olan vatandaşlar ise Aile Destek Programı’nda kaç sefer, ne kadar para veriliyor? Başvuru nasıl yapılır? İşte e-devlet Aile Destek Programı başvuru sayfası…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı ile binlerce ihtiyaç sahibi aile ilk ödemelerini aldı. Başvuruların devam ettiği programa vatandaşlar e-devlet üzerinden ulaşabiliyor. İnternet erişimi olmayanlar ise Aile Destek Programı başvurularını ikamet ettikleri ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabiliyor. İşte 2022 yılı Temmuz ayı itibariyle hayata geçirilen Aile Destek Programı hakkında merak edilen detaylar…

Haberin Devamı

AİLE DESTEK PROGRAMI’NDA KAÇ SEFER, NE KADAR PARA VERİLİYOR?

Aile Destek Programına başvuru yapan ve başvuru değerlendirmesinin sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere 12 ay boyunca hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 TL ila 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvurusu e-devlet üzerinden, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından yapılabiliyor.

Bununla birlikte e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı olmayan vatandaşlar Aile Destek Programı başvurusunu ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek yapabilecekler.

E-DEVLET AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

AİLE DETSEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı için başvuru şartı bulunmuyor. İhtiyaç sahibi olan her vatandaş başvuruda bulunabiliyor. Kişinin yaptığı başvurular ise değerlendirmeye göre kabul edilebiliyor veya reddedilebiliyor. Diğer yandan e-devlet üzerinden yapılan açıklamada

Haberin Devamı
  • Adresi yurtdışında olanlar,
  • Adres gizliliği kararı olanlar,
  • 18 yaşından küçük olanlar,
  • T.C. Vatandaşlığı olmayanlar
  • Son 15 gün içerisinde hanesinde herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunanların e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacağı da belirtiliyor.