Ekonomi Egzoz elektronik denetleme sistemi yurt dışından ilgi görmeye başladı

Egzoz elektronik denetleme sistemi yurt dışından ilgi görmeye başladı

Paylaş
Egzoz elektronik denetleme sistemi yurt dışından ilgi görmeye başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen egzoz elektronik denetleme sistemi ile 4 ayda 49 bini aşkın araç denetlendi. Başarısını kanıtlayan sistem yurt dışından da yoğun ilgi görmeye başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilen egzoz elektronik denetleme sistemi ile 4 ayda 49 bini aşkın araç denetlendi ve 1903 araca idari işlem uygulandı. Başarısını kanıtlayan sistem, son olarak Özbekistan heyetine de tanıtıldı.

Haberin Devamı

TRAFİKTE AKIŞI AKSATMADAN TESPİT EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından egzoz muayenesi yaptırılmayan araçların trafikte akışı aksatmadan otomatik tespit edilebilmesi için egzoz elektronik denetleme sistemi geliştirildi. Kabiliyetlerini kanıtlayan sistem yurt dışından da yoğun ilgi görmeye başladı.

Vatandaşların egzoz emisyon ölçümleri konusundaki farkındalığını artırmak ve ölçüm yaptırılmayan araç sayısını düşürüp, ulaşım kaynaklı hava kirliliğini azaltmak için geliştirildi. Geliştirilen sistem sayesinde, ölçümlerini yaptırmayan araçların sabit veya hareket halindeyken plakaları okunuyor. İnternet üzerinden egzoz gazı ölçüm takip sistemine bağlanarak ölçüp yaptırıp yaptırmadığı anında sorgulanıyor. Böylece birkaç saniye içinde araç görüntüsüyle beraber rapor oluşturuluyor.

Haberin Devamı

4 AYDA 49 BİN 151 ARAÇ DENETLENDİ

 Sistem son olarak Türkiye’ye gelen Özbekistan heyetine tanıtıldı ve Türkiye’de 18 Ağustos 2022’den bu yana geçen 4 aylık sürede 49 bin 151 aracın denetlendiğini ve 1903 araca idari işlem uygulandığı bilgisi paylaşıldı.

ÖZBEKİSTEN HEYETİ SİSTEMİ ÇOK BEĞENDİ

Özbekistan heyetine verilen teknik bilgilerin ardından Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Erul açıklamalarda bulundu. Özbekistan heyetinin sistemi çok beğendiğini söyledi.

Türkiye’nin EGEDES’i Özbek heyete tanıtıldı Özbekistan heyetine verilen teknik bilgilerin ardından Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gürsel Erul açıklamalarda bulundu. Özbekistan heyetinin sistemi çok beğendiğini söyledi.