Ekonomi Ehliyet harcı ne kadar? 2022 Ehliyet ücretleri ve yenileme için gerekenler

Ehliyet harcı ne kadar? 2022 Ehliyet ücretleri ve yenileme için gerekenler

Paylaş
Ehliyet harcı ne kadar? 2022 Ehliyet ücretleri ve yenileme için gerekenler

Ehliyet harcı ücretleri de birçok değerli evrakta olduğu gibi 2022 yılına girilmesiyle değişecek. Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yılda ehliyet harçları yüzde 36,2 oranında zamlandı. İşte, 2022 ehliyet ücretleri ve yenileme için gerekenler…

2022 yılında hem ilk defa ehliyet alacaklar hem de ehliyetini yenileyecekler, ehliyet ücretlerini araştırmaya başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile hem ehliyet harcı hem de diğer değerli evrakların da ücretleri belli oldu. Peki, ehliyet harcı ne kadar? İşte, 2022 ehliyet ücretleri ve yenileme için gerekenler…

Haberin Devamı

EHLİYET HARCI NE KADAR?

2022 yılında ödenecek ehliyet harcına yüzde 36,2 oranında geldi. Böylelikle B sınıfı ehliyet harcı 2022 yılında bin 116 TL, A sınıfı ehliyet harçları ise 320 TL oldu.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKENLER

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında ehliyet yenilemek için ödenecek ücret 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 15 TL olacak.

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.

Haberin Devamı