Ekonomi Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı...Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede kararlıyız

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı...Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede kararlıyız

Paylaş
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı...Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede kararlıyız

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda ekonomi yönetimi tam kadro yer aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

Toplantıda, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmeler ile enflasyonla mücadelede atılacak adımlar ele alınacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın toplantının ardından açıklama yaptı.

YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları şöyle;

Bütçe sürecinde önceliklerimi detaylaı şekilde ortaya koyacak, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla daha da güçlendireceğiz.

ŞİMŞEK: BİZ YAPTIKLARIMIZLA KONUŞULMAK İSTİYORUZ

Öte yandan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yılmaz ,"Seçim beyannamemizde ortaya koyduğumuz perspektif Orta Vadeli Program'a yansıyacak. Bu yılı da önümüzdeki üç yıla ilişkin hedefleri de güncelleyeceğiz" derken Mehmet Şimşek ise açıklamasında, "Biz yaptıklarımızla konuşulmak istiyoruz. Merkez bankası kendi işini yapacak." ifadelerini kullandı.

HAFİZE GAYE ERKAN DA KATILDI

Ayrıca Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında dikkat çeken bir isim daha bulundu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da ilk toplantıda yer aldı.

Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de toplantıya katıldı.