Ekonomi Elektrik ve doğal gazda indirim

Elektrik ve doğal gazda indirim

Paylaş
Elektrik ve doğal gazda indirim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone gruplarında yüzde 15; sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi. Erdoğan, asgari ücrete zammın da temmuzda yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, nisan ayında doğalgaz ve elektrikte indirim yapılacağını söyledi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi’ne getirilme törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. Konu enerjiden açılmışken şimdiden 2 ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birincisi; elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ TARİFELER NASIL DEĞİŞECEK?

Elektrikte, 1 Ocak 2022’den itibaren ‘kademeli tarife’ uygulanıyor. Buna göre; ayda 240 kilovatsaat (kWh) altında elektrik tüketen aboneler düşük, 240 kWh üzeri elektrik tüketen aboneler ise yüksek tarifeye göre fatura ödüyor. Düşük tarifenin kilovatsaat ücreti bugün itibarıyla vergi ve fonlar dahil 1.73 lira, yüksek üst kademe ise bu tutar 2.60 lira. Ticarethanelerde ise yüksek kademenin kilovatsaat fiyatı da vergiler dahil 4.45 lira seviyesinde. Yüzde 15 indirimle meskenlerde ilk kademenin kilovatsaat ücreti 1.47 liraya, ikinci kademenin kilovatsaati de 2.21 liraya gerileyecek.

 

 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’den ayrılırken gazetecilerin, “Enerji konusunda müjdeleriniz oldu, emeklilere de bir zam yapılacak. Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı?” sorusuna, “Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun” karşılığını verdi. “Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?” sorusu üzerine Erdoğan, “Temmuzda var” dedi.

Haberin Devamı

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK

TBMM’nin de takdiriyle emeklilerin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Görüldüğü gibi çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıplarını telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz. Bu ülkede istisnasız her kesimi, refahını arttırma yanında hak ve özgürlüklerine kavuşturan, her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran, herkesi bağrına basan biz olduk.

İLK TOGG’U TESLİM ALACAK

Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un fabrikasının açılış töreninde, üretilecek ilk Togg’a talip olduğunu söylediğini anımsatarak, 3 Nisan Pazartesi günü aracını teslim alacağını belirtti.

 

 

1000 YENİ MADENCİ ALINACAK

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla Türkiye’yi büyütme hedefine katkı veren sanayicileri desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

Akkuyu’daki nükleer güç santralimize 27 Nisan’da yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız. Hazır müjdelere başlamışken madencilerimize güzel bir haberimiz var; biliyorsunuz kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 1000 yeni madenci alarak hem madencilerimize olan şükranımızı ifade edeceğiz hem de üretimi arttırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.”

Haberin Devamı

 

 

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI’NDA SEFERLER BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer alanlarda da gelecek haftalarda atacakları adımlar olduğunu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda seferlerin başlaması heyecanını Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslılarla beraber yaşayacaklarını söyledi.

EMEKLİ KORUCULARA DA EN AZ 7 BİN 500 LİRA MAAŞ

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Güvenlik korucularına da müjde veren Erdoğan, emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden, önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucusunun da istifade etmesini sağlayacaklarını aktardı.

Haberin Devamı