Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi 2 bin lira mı olacak?

Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi 2 bin lira mı olacak?

Paylaş
Emekli bayram ikramiyesi 2022 ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi 2 bin lira mı olacak?

Emekli bayram ikramiyesi için milyonlarca emeklinin gözü Hükûmetten yapılacak açıklamaya çevrildi. 2008 yılından bu yana Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ödenen bayram ikramiyeleri son olarak 1.100 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmıştı. Asgari ücrete yapılan yüzde 50,5 oranındaki zammın ardından emekli bayram ikramiyesinin 2 lira olacağı konuşuluyor…

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda iki defa ödeniyor. Ramazan ayına kısa süre kala bayramdan önce ödenecek ikramiye için heyecanlı bekleyiş başladı. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere daha pek çok kişinin faydalandığı bayram ikramiyesinin 2 bin lira ve daha da üzeri olabileceği yönünde görüşler bulunuyor…

Haberin Devamı

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR OLDU?

2022 emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu yönünde şu an için bir açıklama bulunmuyor. Herhangi bir gelişme yaşanmadığı takdirde ise bayram ikramiyelerinin geçtiğimiz yıldaki gibi 1.100 TL olarak ödenmesi bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN LİRA MI OLACAK?

Vatan Gazetesi’nde yazan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında, asgari ücrete ve memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın ardından bayram ikramiyelerine de yüzde yüze yakın bir zam yapılacağını kaydetti.

Nayır’dan aktarılan bilgiye göre, Ramazan Bayramı ikramiyesinin 2 bin TL, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 2 bin TL olmak üzere toplam ödenecek tutarın 4 bin TL’yi bulması bekleniyor.

Ancak kulislerde konuşulan bir formül daha bulunuyor. 2022 yılı için yapılan birçok zam 2021 yıl sonunda açıklanan enflasyon oranı baz alınarak yapıldı. Emekli bayram ikramiyesi için de aynı formülün hayata geçirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Tahminlere göre yıl sonunda yüzde 36,08 olarak açıklanan enflasyon oranının bayram ikramiyesine yansıması halinde 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesi 1496,88 TL olabilir. Böylelikle de iki bayram ikramiyesinin toplamda 2993,76 TL'ye çıkabilir.