Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Paylaş
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kurban Bayramına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin gözü yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine çevrildi. Bu yıl yapılan zamla 1.100 TL olan bayram ikramiyesi 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Yeni kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler için açıklamada bulundu

Mustafa Efe - Posta.com.tr Milyonlarca emekli Haziran ayına girilmesiyle birlikte bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini merak etmeye başladı. İlk kez 2018 yılında 1.000 TL olarak ödenmeye başlayan emekli bayram ikramiyesi yıl içerisinde iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödeniyor. 2021 yılında yapılan zamla birlikte 1.100 TL'ye çıkarılan emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Yeni kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesinin bayramdan önce ödeneceğini duyurdu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

Yeni kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı! "Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeceğiz" ifadelerini kullandı.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir. Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir.

Haberin Devamı