Ekonomi Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı ikramiyesini açıkladı

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı ikramiyesini açıkladı

Paylaş
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı ikramiyesini açıkladı

Emekli bayram ikramiyesinin en zaman ödeneceği Temmuz ayının gelmesiyle daha fazla aranır olmuştu. Kabine toplantısı ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1100 TL Kurban Bayramı ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının ne zaman ödeneceğini de söyledi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısından sonra milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yılda iki defa ödenen 1100 TL emekli bayram ikramiyelerinden ikicisi Kurban Bayramı’nda ödenecek. Bayrama kısa süre kala aylık ve ikramiye bekleyen emeklilere müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi..

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamasında emeklilere bayram öncesinde müjde verdi. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini belirten Erdoğan, Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapılacağını kaydetti.

EMEKLİ AYLIKLARI NE KADAR?

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yılın ilk yarısındaki enflasyon da belli oldu. Memur ve emekli maaşlarına yılın ikinci yarısı için yüzde 3+enflasyon farkı oranında zam yapılması kararına imza atılmıştı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine Haziran ayında enflasyon oranları yüzde 1,94 oranında arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 17,53 olarak belirlendi. Bu rakamların ardından ile emekli aylıklarına yapılacak zam da belli oldu.

Haberin Devamı

İŞTE EMEKLİ YENİ AYLIKLARI

  • Emekli Sandığı 3 bin 020,66 TL’den 3 bin 275,90 TL’ye
  • SSK (2000 öncesi) 2 bin 419,77 TL’den 2 bin 624,24 TL’ye
  • Bağ-Kur esnaf 2 bin 167 TL’den 2 bin 350,11 TL’ye
  • Bağ-Kur tarım Bin 722 TL’den Bin 867,51 TL’ye
  • En düşük Memur emeklisi 3 bin 993 TL’den 4 bin 330 TL’ye yükseldi.