Ekonomi Emekli maaşı hesaplama e-Devlet'te

Emekli maaşı hesaplama e-Devlet'te

Paylaş
Emekli maaşı hesaplama e-Devlet'te

e-Devlet uygulaması yani turkiye. gov.tr web sitesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Onlarca hizmetin yer aldığı siteye, emekli adayları için yeni özellik eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet’e yükledi. Bugüne kadar SGK’nın internet sitesi üzerinden yapılan ‘Ne kadar emekli maaşı alırım?’ sorgulaması artık e-Devlet’ten yapılabiliyor. Sorgulama sonucu, 2000 yılı öncesi, 2000- 2008 arası ve 2008 sonrası prim sayısına göre yaklaşık maaş karşınıza çıkıyor.

Haberin Devamı

HANGİ ADIMLAR İZLENMELİ?

Önce e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapılacak. e-Devlet’teki arama kısmına ‘Ne kadar emekli maaşı alırım’ yazılacak. İlk seçenekte çıkan ‘4A emekli aylık bilgisi hesaplama’ sekmesine tıklanacak. Gelen ekranlarda bilgilerin doğruluğu onaylanacak. Sonraki sayfada çıkan ‘çalışılan işyeri (kamuözel)’ seçilecek. Altındaki ‘bakmakla yükümlü olduğunuz kişi var mı?’ sorusu yanıtlanacak. Sonra ‘Hesapla’ butonuna basılacak. Sonuçlarda güncel olarak alınabilecek aylıktan ek ödemeye, ortalama yıllık kazançtan aylık bağlama oranlarına kadar detaylar yer alıyor.