Ekonomi Emekli maaşına temmuz ayarı

Emekli maaşına temmuz ayarı

Paylaş
Emekli maaşına temmuz ayarı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca emeklinin merak ettiği maaş zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, NTV’de katıldığı programda emekli zammı konusunda temmuz ayına dikkat çekti. Emekli sayısının 16 milyonu aştığını belirten Yılmaz, “Emeklilerimizin her zaman yanlarında olduk. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca etkisi de fazla oluyor. Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 49.25 ARTIŞ OLMUŞTU

Emeklilerin sıkıntısının farkında olduklarını ifade eden Yılmaz, “Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde emeklilerimizin sıkıntıları önceliğimiz olacaktır” dedi. Bilindiği üzere emeklilere ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeye göre belirlenirken, enflasyon zam oranını aşıyorsa fark da yansıtılıyor. SSK ve Bağkur emeklisi ise son 6 aylık enflasyona göre zam alıyor. Ancak ocakta 6 aylık enflasyonun yüzde 37.57 olmasına rağmen zam, memur emeklisi maaş zammıyla eşitlenmiş ve yüzde 49.25’e çıkarılmıştı.

ENFLASYONDA KESKİN DÜŞÜŞ İKİNCİ YARIDA

Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüş görüleceğini ifade eden Cevdet Yılmaz, şunları söyledi: “3 Temmuz’dan itibaren yıllık bazda düşüş trendini göreceğiz. Önümüzdeki aylarda aylık bazda ivme kaybını görmeye de devam edeceğiz. 2025’te OVP yüzde 15 enflasyon, 2026’da ise tek haneli enflasyon diyoruz. Bütün planımızı buna göre yaptık.”

Haberin Devamı