Ekonomi Emeklilere bayram ikramiyesi kaç lira? Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? Ne zaman ödenecek?

Emeklilere bayram ikramiyesi kaç lira? Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? Ne zaman ödenecek?

Paylaş
Emeklilere bayram ikramiyesi kaç lira? Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? Ne zaman ödenecek?

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin kaç lira olduğu ve ne zaman ödeneceğine ilişkin araştırmalar günden günde yoğunluk kazanıyor. Geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak ödenen bayram ikramiyesine bu yıl zam yapılması beklenirken, ne kadar zam yapılacağına ilişkin birtakım görüşler dile getiriliyordu. Edinilen bilgilere göre, bayram ikramiyesine yapılacak zam büyük oranda belli oldu…

Emeklilere verilen bayram ikramiyesine yapılacak zam oranına ilişkin düzenlemenin bayramdan önce Meclis gündemine getirilmeye hazırlanan torba yasa teklifi içinde olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre bayram ikramiyesine enflasyon oranında zam yapılması planlanıyor…

Haberin Devamı

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ LİRA?

Edinilen bilgiye göre, emeklilere bayram ikramiyesi konusunda Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomi kurmayları bir çalışma yapıyor. Bütçeye maliyeti hesaplanıyor. Toplantılarda, Bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildiği öğrenildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Bu görüş daha fazla ağırlık kazandı.

Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu Ramazan Bayramı’nda bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bayram ikramiyeleri her yıl bayram arifesinde ödeniyor. Bu yıl bayram arifesinin pazar gününe denk gelmesi nedeniyle ödemelerin en geç 29 Nisan Cuma gününe kadar yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı