Ekonomi Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman 2022? T.C. ile emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman 2022? T.C. ile emlak vergisi nasıl ödenir?

Paylaş
Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman 2022? T.C. ile emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaştıkça ev sahiplerinin konuya ilişkin araştırmaları da hız kazandı. 2022 yılının ilk emlak vergisi ödemeleri bahar aylarında yapılmıştı. 1 Kasım’da başlayan emlak vergisi ikinci ödemelerinin ne zaman biteceği merak konusu oldu. Peki, T.C. ile emlak vergisi nasıl ödenir? İşte 2022 emlak vergisi son ödeme tarihi ve konuya ilişkin ayrıntılar…

Emlak vergisi, taşınmaz sahipleri tarafından yılda iki taksit şeklinde ödeniyor. 2022 yılının 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım itibariyle başladı. Peki, Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman 2022? T.C. ile emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

2022 yılının ikinci emlak vergisi ödemeleri 1 Kasım’da başladı 30 Kasım’da sona erecek. Belirlenen süre içerisinde ödemelerini yapmayan emlak vergilerine her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanacak.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.
Ödemeler doğrudan belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün.

Haberin Devamı

T.C. İLE EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

T.C. ile emlak vergisi ödeme işlemleri bankaların mobil uygulamaları ve internet şubelerinden dijital olarak yapılabiliyor. Kişi, müşterisi olduğu bankanın mobil uygulamasında ödemeler bölümünü açıp vergi ödemeleri seçeneği üzerinden emlak vergisi ödemesini yapabiliyor.

Aynı zamanda emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.