Ekonomi En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olduk

En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olduk

Paylaş
En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olduk

Dünyanın 5 büyük turizm fuarından biri olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26’ncı kez İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

15 Nisan’a kadar sürecek olan fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl turizmde kişi başı gecelik harcamayı 95 dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ersoy, “Salgın öncesi rakamlar söz konusu olduğunda biz tam bir geri dönüşe imza attık ve 2022 sonunda dünyada en çok turist ağırlayan 3’üncü ülke olmayı başardık. 2023 turizm hedeflerimizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir olarak ilan ettik. Yeni ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğimizi artırıyor, turizmi 12 aya ve Türkiye’nin 81 iline yayıyoruz” dedi.

GEÇEN SENEYİ GEÇTİ

Fuara katılan Jolly’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar da 2023’te yeni bir rekorun kırılabileceğini söyledi. Bu yıl erken rezervasyonun her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Vardar, “Sadece fiyat avantajı değil yer bulmak için de erken rezervasyon şart” dedi. Deprem bölgesinin ekonomisini canlandırmak için çalıştıklarını anlatan Vardar, “Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Antep’e turlarımız başladı. Eylül ayı itibariyle bu bölgeye daha yoğun olarak yolcu taşıyacağız” dedi. Jolly Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mert Vardar ise bu yıl yabancı turist talebinin çok güçlü olduğunu belirterek, “Özellikle Avrupa’dan, İngiliz pazarından yoğun talep var. Rus pazarının satışları bugün itibarıyla geçen seneyi geçmiş durumda” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

 

GENELDE 3 GECE 4 GÜN

Tatilbudur.com’un Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Nefesoğlu ise deprem sonrası sektörün önceliğini bölgeye destek üzerine yoğunlaştırdığını ve erken rezervasyon taleplerinde düşüş yaşandığını söyledi. Bayramla birlikte sektörün hareketlendiğini söyleyen Nefesoğlu, “Öne çıkan taleplerde Alanya, Side, Kemer, Kuşadası ve Bodrum ilk sırada yer alıyor. Bayram tatilinde konaklamalar ortalama 3 gece 4 gün planlanırken; kültür turlarında Kapadokya, Safranbolu ve İzmir öne çıkıyor” dedi.